ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 27°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

18 • 02 • 2019

Distanču slēpotāju rezultāti Eiropas Jauniešu Olimpiskajā Ziemas Festivā

Saistītā informācija

No 10. līdz 15. februārim Bosnijas un Hercegovinas pilsētās Sarajevā un Austrumu Sarajevā norisinājās 14. Eiropas Jauniešu Olimpiskais Ziemas Festivāls, kurā piedalījās vairāk kā 1600 sportistu no 46 valstīm, astoņos sporta veidos. Olimpiskais festivāls ir balstīts uz Olimpisko spēļu principiem un tradīcijām, kas ikvienam ļauj izjust Olimpisko spēļu garu. Kopumā Latviju pārstāvēja 19 sportisti piecos sporta veidos.

9. februāra agrā rītā Latviju Eiropas Jauniešu Ziemas Olimpiskajā Festivālā devās pārstāvēt seši distanču slēpotāji, starp kuriem bija četri zēni - Niks Saulītis, Aleksandrs Artūrs Ļūļe, Bruno Strupulis, Uvis Akmentiņš un divas meitenes - Kristīne Brunere un Marta Klēra Priede. Uz Sarajevu devās arī trīs treneri - Inese Šķēle, Dainis Vuškāns un Guntars Namsons.

10. februārī notika ne vien sacensību atklāšanas ceremonija, bet arī pirmais oficiālais treniņš 1984. gada distanču slēpošanas olimpiskajā trasē, kas arī tika izmantota, kā Eiropas Jauniešu Ziemas Olimpiskā Festivāla distanču slēpošanas sacensību trase. Trase nebija viegla un tā slēpotājus izaicināja ar diezgan stāviem kalniem un straujiem pagriezieniem nobraucienos. 10. februāra vakarā sacensību atklāšanas ceremonijā tika iedegta olimpiskā lāpa un Latvijas karogu parādē nesa kalnu slēpotāja Betija Burkovska.

Distanču slēpotājiem piecu dienu laikā bija jāveic četras distances un tikai viena bija brīvdiena.

Pirmajā sacensību dienā, 11. februārī, savus spēkus slēpotāji pārbaudīja klasiskā stila 10km un 7.5km distancēs attiecīgi zēniem un meitenēm, klasiskajam stilam nelabvēlīgos laikapstākļos. Šajā distancē savu augstāko rezultātu EYOF2019 ieguva Bruno Strupulis (76. vieta).

Otrajā sacensību dienā,12. februārī, bija jāsacenšas brīvā stila 7.5km distancē zēniem un 5km distancē meitenēm jau daudz labākos laikapstākļos. Brīvā stila distancē savus augstākos rezultātus šajā olimpiskajā festivālā ieguva Aleksandrs Artūrs Ļūļe un Niks Saulītis, attiecīgi 55. un 56. vieta.

Trešajā sacensību dienā, 14. februārī, bija sprints klasiskajā stilā, kurā savus labākos rezultātus šīs olimpiādes laikā ieguva Kristīne Brunere (64. vieta), Marta Klēra Priede (73. vieta) un Uvis Akmentiņš (75. vieta).

Ceturtajā dienā, 15. februārī, bija jauktā stafete. Komandā startēja divi zēni un divas meitenes, no kuriem vienai meitenei un vienam zēnam bija jāveic 5km distance klasiskajā stilā, bet otram zēnam un meitenei bija jāveic 5km distance brīvajā stilā. Komandā startēja Aleksandrs Artūrs Ļūļe (klasiskais stils), Kristīne Brunere (klasiskais stils), Niks Saulītis (brīvais stils) un Marta Klēra Priede (brīvais stils).

Distanču slēpotāji atzina, ka rezultāti nebija gluži tādi, uz kādiem bija cerējuši, taču pieredzei un turpmākajai motivācijai trenēties šis ir bijis ļoti vērtīgs pasākums. Sacensību laikā bija nelabvēlīgi laikapstākļi, kas apgrūtināja slēpju sagatavošanu distancēm, ko visvairāk varēja izjust pirmajā sacensību dienā, kas bija jāveic klasiskajā stilā. Kaut arī ceļš no viesnīcas pilsētā uz sacensību norises vietu bija gana ilgs un nedaudz nogurdinošs, tas deva iespēju redzēt kalnus, nedaudz apskatīt Sarajevu un tās apkārtni, un no malas redzēt 1984. gada Olimpisko spēļu bijušo viesnīcu. Olimpiskā festivāla atklāšanu dalībnieki vērtēja ļoti pozitīvi un piebilda, ka tā esot devusi neaizmirstamu Olimpisko spēļu sajūtu, jo atklāšana notika tajā pašā stadionā, kurā 1984. gadā notika Olimpisko spēļu atklāšana un ar tādām pašām tradīcijām kā Olimpiskajās spēlēs. Sportisti un treneri bija ļoti apmierināti gan ar distanču slēpošanas komandas savstarpējo saliedētību, gan visu Latvijas komandas atmosfēru un iespēju iepazīt citu sporta veidu pārstāvjus. Sportisti bija ļoti priecīgi par treneru atbalstu un pozitīvo attieksmi.

Liels paldies Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Slēpošanas federācijai par iespēju piedalīties šādā pasākumā un sajust īstu olimpisko garu.

DSC_9897.JPG

IMG-20190210-WA0008.jpg

Autors: Kristīne Brunere

1 Komentāri

Nu kammon,aizbraukt uz olimpiādi un "slēpot" klasikā ar slidsoļa zābakiem...var tikai latvieši...laika apstākļi un trase bija visiem vienāda...attieksme,attieksme...
p.s. smukas formas.
18 • 02 • 2019 / 17:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv