ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 27°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 08 • 2019

Noslēdzas Pasaules čempionāts rollerslēpošanā: salūzusi nūja komandas stafetē liedz Latvijas junioru komandai cīnīties par goda pjedestālu

Ar komandu stafeti svētdien Madonā noslēdzies pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kas pulcēja vairāk nekā 160 dalībniekus  no 15 pasaules valstīm. Kamēr iegūto medaļu skaita ziņā līderes pēc pasaules čempionāta ir Krievija, Zviedrija un Norvēģija, Latvijai par divām bronzas godalgām parūpējās mājinieki Niks Saulītis (200 metru sprinta disciplīnā) un Raimo Vīgants (20 kilometru masu startā). Tikmēr šodien notiekošajā komandu stafetē junioru grupā startējošajiem Ilvaram Biseniekam un Nikam Saulītim, pēdējā etapā salauztā nūja, liedza cīnīties par goda pjedestālu un ierindoja viņus piektajā vietā. 

Pasaules čempionātā noslēdzošajā dienā Latviju pārstāvēja arī juniores Līva Šahno un Samanta Krampe, kuras finišēja augstajā sestajā vietā. Savukārt elites grupā startējošais Raimo Vīgants kopā ar Edgaru Bernānu 14 komandu konkurencē, ierindojās 11. vietā. 

Niks Saulītis un Ilvars Bisenieks, Latvijas junioru komandas sportisti: "Savā starpā sadalījām, kurš stafetē dosies pirmais un kurš otrais. Nikam otrais etaps, kurš ir atbildīgāks, bet man pirmais - galvenais uzdevums bija noturēties līderu grupā," uzsver Ilvars. 

"Diemžēl pievīla tehnika, pēdējā etapā salūza nūja, konkurentu sportists nokrītot to aizķēra. Pats to apjautu tikai tālāk trasē, slēpojot kalnā, kur mainās nūjas leņķis. Šī neveiksme  automātiski apgrūtināja manas izredzes tik līdzi līderu grupai," stāsta Niks.

"Ir neliela vilšanās, jo bija iespēja pacīnīties par goda pjedestālu, jo turējāmies līderu grupas priekšgalā. Uzskatām, ka esam labā sportiskajā formā un arī šis rezultāts, piektā vieta, mūs apmierina - grupā konkurenti bija spēcīgi, bet prieks, ka spējām turēties līdzi! Šobrīd jau esam domās par nākamajiem startiem, nebūs lielas pauzes, kas neļaus atslābt. Jau nākamajā nedēļā dodamies un treniņnometni Igaunijā, pēc tam sacensības Krievijā, kur aizvadīsim otro pasaules kausa posmu. Sezona noslēgsies ar treniņnometni un pēdējo, trešo, kausa posmu Itālijā," tā abi latviešu sportisti. 

Gunārs Ikaunieks, pasaules čempionāta rollerslēpošanā sacensību direktors: "Mūsu sportistu augstie panākumi šajā pasaules čempionātā ir lielisks pierādījums tam, ka spējam konkurēt ar tādām slēpošanas disciplīnu lielvalstīm kā Skandināvijas valstis, Krievija un Itālija. Tajā pašā laikā šis pasaules čempionāts Madonā ir “augļi” sistemātiskam darbam vairāku gadu garumā – gan spējot četrus gadus pēc kārtas organizēt Pasaules kausa posmus rollerslēpošanā, gan spējot izpildīt Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) prasības, kas lai pat pretendētu uz Pasaules čempionāta organizēšanu, ir ļoti augstas. Ar sportistu sasniegumiem lepojamies mēs visi, bet ir jāspēj radīt pateicīga vide un apstākļi, lai viņi spētu savu talantu attīstīt, īpaši jau tas ir tik tehniskos sporta veidos kā rollerslēpošana. Man ir liels gandarījums un pateicība visu to cilvēku priekšā, kas palīdzēja īstenot vēl pirms pāris gadiem tik ļoti neticamo ieceri – organizēt pasaules čempionātu kādā no FIS disciplīnām."

Labākie uzrādītie rezultāti komandu stafetes disciplīnā: 

Junioru grupa - sievietes:
1. Olga Potapova un Arīna Bilinko (Krievija), 2. Nora Lignela un Sāra Andersone (Zviedrija), 3. Timea Mazurova un Kristīna Sivokova (Slovākija)  

Junioru grupa - vīrieši:
1. Dimitrijs Karakosovs un Aleksandrs Grigorijevs (Krievija), 2. Filips Rosjoe un Johans Ekbergs (Zviedrija), 3. Jonas Fridlunds un Amunds Korsajets (Norvēģija)

Elites grupa - sievietes:
1. Moa Olsone un Linna Soemskara (Zviedrija), 2. Lisa Bolzana un Lūcija Skardoni (Itālija), 3. Anastasija Vlasova un Svetlana Nikolajeva (Krievija)

Elites grupa - vīrieši:
1. Mateo Tanels un Frančesko Bečis (Itālija), 2. Patriks Fosums Kristofersens un Ragnars Bragvins Andersens (Norvēģija), 3. Robins Norums un Viktors Gustafsons (Zviedrija)

Pasaules čempionāts rollerslēpošanā Madonā norisinājās no 7. līdz 11. augustam. Trešdien tika aizvadīti oficiālie treniņi, savukārt 8.augustā “Smeceres sils” trasē tika noskaidroti labākie 20 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu, 9. augustā norisinās 200 metru sprinta sacensība Madonas ielās, savukārt sestdien, 10. augustā norisinājās masu starts brīvajā stilā pilsētas ielās. Visbeidzot, svētdien, 11. augustā “Smeceres sils” trasē norisinājās komandu sprinta stafete. Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama Madonas novada pašvaldības mājaslapā, kā arī: https://madona2019.lv/

Foto: Flavio Becchis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv