ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 06 • 2024

Kaparkalējs un Auziņa uzvar FIS sacensībās un LSF kausā rollerslēspošanā Priekuļos

362654709_762704655859048_9049043890676535766_n.jpg

Madonieši Lauris Kaparkalējs un Kitija Auziņa pārliecinoši uzvarējuši šo svētdien Olimpiskajā centrā “Cēsis” Priekuļos notikušajās Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotājās FIS sacensībās un LSF kausā rollerslēpošanā klasiskā stila distancē ar intervāla startu.

Šīs dienas sacensības bija atlases 1. kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai. Dalībnieki sacentās vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu, vīriešiem veicot 15km (6 apļi), bet sievietēm 10km (4 apļi).

Vīriešiem nepiedalījās ziemā uzvarējušais Raimo Vīgants un trešo vietu ieguvušais Silvestrs Švauksts, kuri nodrošinājuši vietu izlasē. Toties vietu komandā nopelnījušais Lauris Kaparkalējs (All Round Ski team Madona) gan bija 15 dalībnieku vidū, un tika uzskatīts par galveno favorītu. Un Kaparkalējs sava favorīta statusu apliecināja uzvarot ar vairāk nekā pusotras minūtes pārsvaru.

Toties cīņa par pārējām divām godalgām bija ļoti aizraujoša un intriģējoša trīs dalībnieku vidū. Lielāko distances daļu otrajā vietā esošais juniors Dāvis Kalniņš beigās palika ceturtais, tikai sekundei pietrūkstot līdz trijniekam. Saglabājot spēku paātrinājumiem kāpumos pēdējā aplī, otro vietu izcīnīja Niks Saulītis, nodrošinot dubultuzvaru pieaugušo grupas pārstāvjiem, bet uz trešo vietu pakāpās pēdējos apļos labu ātrumu demonstrējušais rīdzinieks Jēkabs Skolnieks. Līdz ar to arkādietis Skolnieks bija labākais junioru konkurencē.

Piekto vietu ieguva viļakietis Indriķis Circens, esot trešajam junioru konkurencē, sešinieku noslēdza rīdzinieks Bruno Krampe, bet aiz sešinieka ierindojās divi siguldieši – Sandijs Suhānovs un Bruno Bilāns.

Sievietēm 16 dalībnieču vidū tāpat kā ziemā savu dominanci turpināja rādīt Kitija Auziņa. Madoniete jau pirmajā aplī izveidoja pusminūtes pārsvaru, kas beigās sniedzās pāri divām minūtēm. Līdz ar to ātru tempu visas distances laikā turējusī Auziņa izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Distances laikā otrajā vietā stabili turējās rīdziniece Samanta Krampe, bet beigās arkādietei 15 sekunžu attālumā pietuvojās labākā juniore Adriāna Šuminska no Krāslava. Līdz ar to trijnieks bija identisks ziemā šajā pašā trasē Latvijas čempionātam klasiskā soļa distancē.

Atzīstamu sniegumu rādīja jaunās slēpotājas. Ziemā šeit klasikā S16 grupā uzvarējusī Krāslavas Sporta skolas pārstāve Valērija Burceva ieguva augsto 4. vietu, bet aiz viņas piekto rezultātu uzrādīja S18 grupas dalībniece Amanda Reilija Zariņa, kurai rītdien jāstartē Latvijas čempionātā riteņbraukšanā individuālajā braucienā, kur arkādiete reāli pretendē uz medaļu. Sešinieku noslēdza trešā labākā arkādiete Adriāna Osmane, bet septītā bija jaunākā dalībniece Lāsma Beķere no Madonas. Nepiedalījās Linda Kaparkalēja, kura vietu izlasē ir nodrošinājusi ar uzvaru pagājušajā gadā pasaules čempionātā juniorēm.

Izlases komandu veido gan junioriem, gan pieaugušajiem. Junioriem (2005.-2009. g.) rollerslēpošanas izlases dalībnieku skaits būs astoņi, kas proporcionāli pa dzimumiem sadalīts uz pusēm – četri puiši un četras meitenes. Pieaugušo izlasē (2004.g. un vecāki) būs seši pārstāvji – četri vīrieši un divas sievietes. Nākamā atlases kārta notiks 7. jūlijā.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv