ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 25°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 07 • 2024

LČ 200m rollersprintā tituli Kaparkalējam un Auziņai, junioros Kalniņam un Kaparkalējai

452413451_1013527187443459_2673624821302704052_n.jpg

Sestdien Madonas centrā notikušajā Latvijas čempionātā 200m rollerslēpošanas sprintā brīvajā stilā vecākajās jauniešu grupās U16 uzvarēja rīdzinieks Valts Skujiņš (Arkādija) un madoniete Lāsma Beķere, bet pieaugušo grupā čempionu titulus ieguva madonieši Lauris Kaparkalējs, kuram trešā vieta Pasaules kausā, un Kitija Auziņa, kurai Pasaules kausā 5. vieta. Savukārt par junioru čempioniem kļuva Pasaules kausā junioriem uzvarējusī Linda Kaparkalēja (Madona) un arkādietis Dāvis Kalniņš, kuram Pasaules kausā junioriem trešā vieta.

Pēc dienas atpūtas Madonā turpinājās Pasaules kausa pirmais posms rollerslēpošanā. Pirms trešās sacensību dienas Pasaules kausā Madonas centrā Raiņa ielā par Latvijas čempionāta medaļu komplektiem rollerslēpošanas sprintā cīnījās jauniešu grupas pārstāvji. Vecākajās jauniešu grupās bija kvalifikācija, kur atlasīja astoņus labākos uz pusfinālu, bet 4 labākie sacentās finālā. Savukārt jaunākās divas U12 un U10 grupas nesacentās izslēgšanas braucienos, bet labākos noskaidroja pēc kvalifikācijā uzrādītā ātrākā laika, katram veicot divus braucienus un skaitot labākā brauciena laiku.

Vecākajā jauniešu U16 grupā kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja madonietis Ginters Bērziņš, bet pagājušā gada bronzas medaļniekam līdzvērtīgā cīņā ar Valtu Skujiņu nācās atzīt pagājušā gada U14 čempiona no “Arkādijas” pārākumu, tādējādi Valts turpināja uzvaru sēriju arī U16 grupā. Otrajai “Arkādijas” medaļai tuvu bija arī Rūdolfs Bricis, taču rīdzinieks tāpat kā šoziem sprintā ieņēma ceturto vietu, piekāpjoties lielāku ātrumu rādošajam siguldietim Robertam Tolpežņikovam.

Meitenēm U16 grupā pagājušā gada čempionei Lāsmai Beķerei izdevās aizstāvēt savu titulu, kas Caunes audzēknei nāca grūtā cīņā ar gadu jaunāko komandas biedreni no Madonas BJSS un pagājušā gada S14 grupas uzvarētāju Sabīni Gruduli. Cēsniece Annija Krieviņa finālā apsteidza Elizabetu Keitu Ozoliņu, neļaujot madonietēm aizņemt pilnu pjedestālu.

Toties U14 grupā izpaudās cēsinieku dominance, jo visi četri finālisti bija no Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS). Pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Gustavs Bērziņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Artūru Zaķi un CPSS pārstāvošo slēpotāju no Vecpiebalgas Klāvu Gavaru. Meitenēm šajā vecumā cēsnieču dominancei pa vidu iespraucās madoniete Dārta Ruļuka, kura bija pēc 100m bija līdere, bet beigās ieņēma otro vietu, jo sprinta otrajā daļā viņai garām aizgāja pagājušā gada vicečempione Sendija Dūmiņa (CPSS), kura izcīnīja uzvaru. Trijnieku noslēdza Adele Šļēziņa (CPSS), kas aiz sevis 4. vietā atstāja pagājušā gada S12 uzvarētāju Elzu Krastiņu.

V12 grupā tāpat kā Beķere S16 pagājušā gada titulu aizstāvēja cits Madonas BJSS pārstāvis Rojs Strods, kuram konkurenci sastādīja otrās vietas ieguvējs Adrians Avens, kurš veica pamatīgu vietu kāpumu, salīdzinot ar pagājušo gadu, un kurš tāpat kā Gavars ir no Vecpiebalgas, bet pārstāv CPSS. Spraigā cīņā par trešo vietu cēsnieks Miķelis Kļimovičs par dažām sekundes desmitdaļām apsteidza madonieti Eduardu Labuci.

S12 grupā uz godalgām pretendēja sešas dalībnieces, kas satilpa pusotra sekundē. Uzvarēja CPSS pārstāve Rebeka Martinova, kura ziemā bija otrā sprintā. Vairāku vietu kāpumu, salīdzinot ar 2023. gadu, parādīja rīdziniece no SS “Arkādija” Maija Putāne un izcīnīja otro vietu, bet cīņā par trešo vietu cēsniece Jasmīne Treikmane par 0,01 sekundei apsteidza Anci Aramu, neļauj madonietei otro gadu pēc kārtas nopelnīt bronzu.

V10 grupā līdzīgā cīņā par uzvaru madonietis Daniels Matisāns par pussekundi apsteidza siguldieti Oliveru Paio, bet trešo vietu ieņēma cēsnieks Renārs Zaķis. S10 grupā dominēja mājiniece Diāna Škaļikova, kura uzvarēja ar gandrīz 9 sekunžu pārsvaru. Adele Millere nopelnīja sudrabu CPSS, bet Marta Šnepa-Šnepe parūpējās, lai arī šajā vecumā meitenēm godalga tiktu Siguldas Sporta skolai.

Pieaugušajiem aiz Kaparkalēja, kurš PK bija trešais, sudrabu valsts čempionātā ieguva Raimo Vīgants, bet trešā vieta Silvestram Švaukstam. Sievietēm aiz Auziņas otrā bija rīdziniece Samanta Krampe.

Junioros Dāvis Kalniņš trešo startu pēc kārtas Pasaules kausā tika trijniekā un ieguva zeltu Latvijas čempionātā. Kvalifikācijā par Dāvi ātrāk braukušais un otro laiku uzrādījušais siguldietis Bruno Bilans ne tik sekmīgi nobrauca pusfinālu, palaižot garām iespēju cīnīties finālā un iegūt godalgu, bet Latvijas čempionātā viņam sudrabs. Trešo vietu latviešu vidū ieņēma viļakietis Indriķis Circens.

Meitenēm juniorēm pagājušā gada pasaules čempione Linda Kaparkalēja uzvarēja šogad Pasaules kausā un ieguva arī Latvijas čempiones titulu. Otrā labākā mūsējo vidū bija pusfināliste Amēlija Zaķe (CPSS), bet trešo vietu ieguva krāslaviete Evija Radivinska.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv