ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 16°C
Vējš: 3m/s

FIS Latvijas Čempionāts (pārcelts uz 18-19.02.)

14-15 • 1 • 2012 / Priekuļi

Priekuli 2012.pdf

From 14th to 15th January, 2012, Latvian Ski Association invites You to FIS Cross country ski competition in Latvian ski centre Priekuli. Competition programme includes 5km and 10km C distances for ladies and men in both ski styles, so together it will be four races.

Priekuli as many cross country skiing resorts across Europe including also Beitostoelen, is waiting for the first snow. Latvia will be the first European country which will organise national championships as FIS races next year. While it is less than two weeks left to the start of new cross country skiing season and some of organizers therefore has started to worry, Latvians are worriless because until Latvian nationals and FIS races in Priekuli is more than two months.

Priekuli hosted nationals with FIS status already last year, therefore we can affirm that athletes are guaranteed to experience well organised competition. Cross country competition in Latvia will fit very well for longer journey to competition circle in Eastern Europe, as FIS races in Priekuli are just a weekend before the World cup in nearby (110km) Otepaa in Estonia and one weekend after Slavic cup in Zakopane (Poland), which is also not far off. Latvian Skiing association wishes good luck to all athletes in upcoming season and will welcome cross country skiers in Priekuli in the middle of January.

 

Sacensību organizators
Sacensības organizē Latvijas Slēpošanas Savienība (LSS) sadarbībā ar attiecīgo čempionāta posmu tehniskajiem organizatotiem. Sacensību tehnisko organizāciju par katru posmu, uz līguma pamata abpusēji vienojoties, LSS nodod Sporta klubam, Sporta skolai vai kādai citai organizācijai.
Sacensības tiek organizētas un norisinās saskaņā ar FIS noteikumiem ņemot vērā šajā nolikumā minētās atkāpes.

Sacensību laiks, vieta, distances un atbildīgā organizācija
2012.gada  Latvijas Čempionātam pieaugušajiem un Latvijas meistarsacīkstēm jauniešiem un senjoriem distanču slēpošanā  notiek:

1.posms 14.-15.01.2012. Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs,  Biedrība “Rollertour”
Intervāla starts – F īsā distance
Intervāla starts – C  īsā distance

2.posms 28.-29.01.2012. Vietalva, SK “Vietalva”
Stafete - C+F+F
Masu starts -C vidējā distance

3.posms 10.-11.03. 2012. Madona, Madonas BJSS
Sprints – F
Intervāla starts - F garā distance

* Konkrēto posmu distanču sadalījums pa grupām noteikts pielikumā.
* Par sacensību pārcelšanu vai atcelšanu tiek paziņots LSS mājaslapā līdz attiecīgās nedēļas trešdienas plkst. 18.00.

Startēšanas kārtība
Sacensībās var startēt un LČ tituls izcīnīts ikviens Latvijas Republikas rezidents.Ārvalstu sportisti var startēt ārpus konkurences ( neizcīnot LČ medaļas).
Sportists var startēt samaksājot  noteikto starta naudu LSS noteiktajā kārtībā.
Jauniešiem, junioriem atļauts startēt vienu vecuma grupu uz augšu gan individuālajās distancēs, gan stafešu slēpojumā. Izvēlētā grupa tiek norādīta pirmajā LČ sacensību pieteikumā, kurā attiecīgais dalībnieks startē un nevar tikt mainīta nākamajos posmos, izņēmums ir stafešu slēpojums, kur komandu var veidot arī grupu jaunāks dalībnieks bez atsevišķa pieteikuma. Dalībnieks tiek vērtēts un ieņem vietu LSS rangā attiecīgajā vecuma grupā, kurā viņš ir pieteikts un startē.
Stafešu slēpojumu komandas var sastāvēt tikai no tā (viena) kluba,  organizācijas  komandas no kura sportists ir licenzēts. Ja dalībnieki ir apvienojušies no dažādiem klubiem, organizācijām, tad tie startē ārpus konkurences. Piederība pie sporta kluba, organizācijas tiek noteikta saskaņā ar licenzēšanas pieteikumu.
Individuālie dalībnieki drīkst apvienoties startam  stafetēs.( ja viņi nepārstāv nevienu organizāciju).
Masu startā starta numuri tiek piešķirti pēc aktuālā LSS ranga.
10 minūtes pirms starta un līdz sacensību noslēdzošā dalībnieka finišam aizliegts slēpot pa sacensību distanci, dalībnieki, kas to neievēro var tikt diskvalificēti konkrētajā sacensību dienā, bet klubam tiek noteikta soda nauda Ls 20 apmērā, kas jāsamaksā līdz nākošajai sacensību dienai. Lēmumu pieņem sacensību  žūrija un tas nav pārsūdzams. Sacensību laikā sportisti var slēpot tikai iesildīšanās aplī, kas ir iepriekš norādīts trases shēmā.
Čipu  vai starta numuru nozaudēšanas vai bojāšanas gadījumā dalībniekam jāmaksā soda nauda Ls 30 apmērā.

Sacensību vadība
Sacensību galveno tiesnesi un sekretāru apstiprina LSS valde. Konkrēto sacensību galvenie tiesneši nosaka konkrēto sacensību tiesnešu skaitu, ieceļ viņus, atceļ no amata un uzrauga viņu darbību. 

Pieteikumi
Pieteikšanās sacensībām notiek ar LSS mājas lapas starpniecību ne vēlāk kā līdz plkst. 1600 iepriekšējā dienā pirms attiecīgā posma pirmās sacensību dienas.
Tehnisku iemeslu dēļ, minētajā termiņā, pieteikumu var iesniegt rakstiski (fakss) uz LSS Fax: 67387717
Pieteikums netiks pieņemts, ja tas nesaturēs visas elektroniskajā formā pieprasītās ziņas.
No vienas organizācijas pieteikumu uz vienām sacensībām var iesniegt tikai 1. atbildīgā persona, ko pilnvaro attiecīgā organizācija, vai dalībnieks personīgi.
Par dalībnieku veselības stāvokli un tehnisko un fizisko sagatavotību ir atbildīga pieteikumu iesniegušā organizācija vai pats dalībnieks.

Dalībnieku reģistrācija
Dalībnieku reģistrācijas apstiprināšanu, numuru saņemšanu veic sacensību pieteikumā norādītais pārstāvis vai pats dalībnieks sacensību vietā.
Veikt papildus reģistrāciju sacensību dienā var, ja to atļauj konkrētas sacensību vietas tehniskie apstākļi, samaksājot dubultu starta naudu. Atļauts aizvietot saslimušu dalībnieku  stafetēs.

Dalības maksa
S12, V12, S14, V14, S16, V16, S18, V18 grupās - 2Ls par katru sacensību distanci
SE, VE, veterānu grupās - 4Ls par katru sacensību distanci.
Šī maksa attiecas arī uz katru dalībnieku stafetēs.

Vairāk info par sacensībām pieejama sacensību nolikumā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv