ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 27°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

10 • 12 • 2016

Agnese Āboltiņa Norvēģijā uzvar un gūst punktu rekordu

Latvijas otrā labākā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa Norvēģijas ciematā Jeilū notiekošajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās izcīnījusi uzvaru, uzstādot savu punktu rekordu – 24,08 FIS punkti.

Divu braucienu summā Agnese uzrādīja laiku 1:36.87, otrās vietas ieguvēju Emeliju Heningu no Zviedrijas apsteidzot par 0,88 sekundēm. Tikmēr trešajā vietā finišēja Norvēģijas sportiste, kura Agnesei zaudēja 1,02 sekundes.

Agneses uzrādītais rezultāts punktu izteiksmē ir viņas pārliecinoši labākais sasniegums – iepriekšējais rekords 30,45 FIS punkti, kas tika uzrādīts 2016. gada Baltijas kausa sacensībās Pihē, Somijā, uzlabots par 6,37 punktiem.

Pēc sacensībām Agnense stāsta: “Esmu ļoti priecīga par šodienas rezultātu un punktiem. Pirmajā trasē nedaudz kļūdījos trases vidusdaļā, bet spēju savākties. Pirmajā trasē arī bija diezgan mīksts kalns, bet uz otro braucienu kalns pēkšņi nedaudz piesala. Tāpēc ceram, ka uz rītdienu abos braucienos būs labi sniega apstākļi.”

Tikmēr jau pieminētajā Pihē šodien tika aizvadītas FIS sacensības slalomā, kurās startēja vairāki Latvijas izlases sportisti. Labāko rezultātu uzrādīja Liene Bondare, kurai izdevās izcīnīt trešo vietu, kā arī uzrādīt savus otros labākos FIS punktus – 37,57 punkti.

Vīriešiem labāko rezultātu uzrādīja Žaks Gedra, kurš finišēja 6. vietā, 2,54 sekundes aiz uzvarētāja. Tikmēr Miks Zvejnieks piedzīvoja izstāšanos.

Rīt Jeilū tiks aizvadītas vēl vienas slaloma sacensības, kamēr Pihē gaidāms milzu slaloms.

Edgars Beļakovs

Agnese Āboltiņa Norvēģijā uzvar un gūst punktu rekordu

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv