ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 27°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

22 • 11 • 2021

Jaunieši sāk Baltijas kausa sezonu

No 16. līdz 21. novembrim Lietuvas kalnu slēpošans hallē “Snow Arenas” norisinājās Baltijas kausa 1. posma sacensības kalnu slēpošanā, kas reizē ir arī 2021./ 22. gada ziemas sezonas atklāšanas sacensības. Jauniešu grupām šī bija pirmā iespēja sacensties un pārbaudīt savas prasmes kopš 2019. gada novembra. Neskatoties uz lielo vēlmi sacensties un atkal kāpt uz slēpēm, sacensības noritēja pastiprinātos epidemioloģiskās drošības apstākļos, par prioritāti izvirzot sportistu un treneru veselību.

Jaunāko slēpotāju U12 grupā pārliecinošu sniegumu visu sacensību laiku demonstrēja lietuviete Liepa Čekanavičūte un latvijas kalnu slēpotājs Kristiāns Indriksons. Abi slēpotāji palika nepārspēti visās trīs disciplīnās - superslalomā, slalomā un paralēlajā slalomā.

U14 grupā viena sportista dominance vairs nebija tik pamanāma. Meiteņu konkurencē superslalomā uzvaru svinēja baltkrieviete Viktorija Vlaģiko, bet klasiskā slaloma trasē ātrākā bija Latvijas kalnu slēpotāja Letīcija Matisone. Paralēlajā slalomā finālā tikās jau minētā baltkrievijas slēpotāja un Dārta Jaundzema, un aizraujošā cīņā pārāka bija Vlaģiko. Puišu grupā nevar izcelt vienu sportistu, bet var atzīmē Lietuvas pārākumu. Visās sacensībās finišā ātrākais allaž bija lietuviešu kalnu slēpotājs; superslalomā - Rapolas Lapienis, slalomā un paralēlajā slalomā - Gintaras Štumpfs.

Lielākie jaunieši startēja U16 grupā. Liela daļa no sportistiem šajā grupā jau nākamgad startēs FIS gonkās , kur pretī stāsties krietni pieredzējušāki konkurenti. Līdzīgi kā jaunākajā grupā, arī šeit pārliecinoša divu sportistu dominance. Kristiāna brālis Emīls Indriksons mājās dosies ar maksimālo Baltijas kausa punktu bagāžu, savukārt meiteņu vidū nepārspēta palika lietuviete Liepa Karlonaite. Jāatzīmē, ka konkurenti Emīlam un Liepai elpoja pakausī, tāpēc varam sagaidīt ļoti sīvas cīņas Baltijas kausa 2. posmā.

Atgriešanos sacensību apritē piedzīvoja arī meistaru grupas sportisti. Dāmu konkurence bija neliela un ledainajās “Snow Arenas” trasēs, visās disciplīnās ātrākā bija lietuviete Rūta Paražinskiene. Vīriem par uzvaru cīnījās divi sportisti - Pauļus Augūnas un Edgars Kupčs. Lietuvietis bija labāks superslalomā, taču Edgaram izdevās pacelt Latvijas karogu uz augstākā pjedestāla pakāpiena slalomā un paralēlajā slalomā.

Jaunieši un meistari, turpinot treniņus, gatavosies nākamajiem startiem Baltijas kausā februarā sākumā, kad pirmo reizi sacensības tiks aizvadītas Igaunijas kalnu slēpošanas centrā Otapē. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv