ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 27°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2011

Arturs Kāršenieks FIS Ski krosa sacensību posmā ierindojas 6. vietā

No 19. līdz 20. februārim Zviedrijas slēpošanas kūrortā Ore (Åre) notika Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) Ski krosa posmi, kuros siguldietis Arturs Kāršenieks izcīnīja 9. un 6. vietu.

Pirmās dienas kvalifikācijas braucienā Arturs uzrādīja  sesto labāko rezultātu, atpaliekot no pirmās vietas ieguvēja, zviedra Oskara Trigi (Oscar Triggy) 1.56 sekundes.

Sacensību turpinājumā, cīnoties par vietu pusfinālā, Arturs piedzīvoja neveiksmīgu sadursmi ar zviedru slēpotāju Dž. Larsonu (Jonny Larssonu). Abi sportisti piedzīvoja smagus kritienus. Pēc kritiena Dž. Larsons nespēja turpināt sacensības, bet Arturs finišēja uz vienas slēpes, kopvērtējumā ierindojoties 9.vietā.

Neskatoties uz gūtajām traumām, otrajā sacensību dienā Arturs uzrādīja labāku sniegumu, atpaliekot no līdera vien 1.24 sekundes. Pusfināla braucienā Arturs finišēja kā trešais un sacensību kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.
Abās sacensību dienās uzvaru svinēja zviedrs Oskars Trigi (Oscar Triggy), kurš ir arī sacensību trases veidotājs.

„Kaut arī sanāca smags kritiens, kas liedza pilnvērtīgi cīnīties par labākiem rezultātiem, esmu gandarīts, ka spēju uzrādīt stabilu sniegumu, kas nodrošina vietu desmitniekā,” stāsta Arturs, piebilstot: „šī ir pirmā nopietnā sezona starptautiskajā līmenī, pateicoties „Reiņa trasei”, kas mani atbalsta, strādāju, lai rezultāti uzlabotos.”

Artura Kāršenieka treneris Gatis Vanags stāsta, ka šīs sacensības bija gatavošanās posms Eiropas kausa posmiem, kas 5. un 6. martā notiks Zviedrijā: „Esam nopietni strādājuši treniņos un šobrīd uzdevums ir stabili nobraukt sezonas sacensībās, it īpaši, Eiropas kausa posmos.”

3 Komentāri

Šis ir kas jauns Latvijai, kalnu slēpotāji varētu pavilties uz šo diciplīnu, gana atraktīva!
Apsveicu Artūru!

22 • 02 • 2011 / 12:11
Malacis Artūrs! Viņš jau kādas divas sezonas mēģina startēt starptautiski un līdz ar to reklamēt un attīstīt šo pēdējā laikā arī pasaulē populāro un aizraujošo sporta veidu. Skikross kopš Vankūveras ir iekļauts arī olimpiādē.

Turklāt visiem būs iespēja izmēģināt šo veidu tepat pie mums šīs nedēļas nogalē Ozolkalnā
http://www.infoski.lv/fristail-sleposana/sacensibu-kalendars/2010-2011-gada-sezona/februaris/latvijas-kauss-skikrosa/
22 • 02 • 2011 / 12:24
Forši, ka LV šī lieta sāk kustēties uz priekšu...
Veiksmīgi Arturam arī turpmāk.

22 • 02 • 2011 / 18:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv