ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 10 • 2024

Aelitas Krasiļščikovas starts FIS Interkontinentālajā kausā lēkšanā ar slēpēm no tramplīna, Otepē

Saistītā informācija

2024. gada 5. un 6. oktobrī Otepē, Igaunijā, norisinājās FIS Interkontinentālā kausa (ICOC) sacensības lēkšanā ar slēpēm sievietēm. Šajās sacensībās Aelita Krasiļščikova kļuva par pirmo Latvijas sportisti, kura izcīnīja FIS Kontinentālā kausa ranga punktus, kas ir vēsturisks sasniegums Latvijai šajā disciplīnā. Līdz šim nevienam Latvijas sportistam, ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē, nebija izdevies iegūt punktus šajās prestižajās starptautiskajās sacensībās, kas kalpo kā ceļš uz dalību Pasaules kausa sacensībās.

Kas ir FIS Kontinentālais kauss (ICOC)?

FIS Interkontinentālais kauss ir augsta līmeņa starptautiskas sacensības lēkšanā ar slēpēm, kas kalpo kā nozīmīgs solis starp reģionālajiem kausiem un FIS Pasaules kausu. Šajās sacensībās piedalās talantīgākie jaunie sportisti un pieredzējuši atlēti, kuri cenšas izcīnīt punktus, lai nodrošinātu sev vietu pasaules līmeņa sacensībās. Dalība šajā turnīrā ir būtiska sportistu izaugsmei un sniedz iespēju uzlabot savas prasmes augstākajā konkurences līmenī. Sacensības norisinās uz dažāda izmēra tramplīniem, un lēcēji cīnās par vērtīgiem punktiem, kas nodrošina viņiem pozīcijas rangā un palīdz kvalificēties augstākajām sacensībām, piemēram, Pasaules kausam.

Aelitas Krasiļščikovas starts Otepē – vēsturisks sasniegums Latvijai

Latvijai šis FIS Interkontinentālā kausa posms Otepē bija īpaši nozīmīgs, jo Aelita Krasiļščikova kļuva par pirmo Latvijas sportisti, kas startējusi šāda līmeņa sacensībās un izcīnījusi FIS Interkontinentālā kausa ranga punktus. Līdz šim neviens latviešu sportists – ne sieviešu, ne vīriešu konkurencē – nebija izcīnījis punktus šajā augsta līmeņa sacensību formātā.

Sacensību rezultāti

5. oktobris 2024
Pirmajā sacensību dienā Aelita Krasiļščikova lēca 65,5 metrus pirmajā lēcienā un 76,5 metrus otrajā lēcienā, kas viņai deva 16. vietu kopvērtējumā​.

6. oktobris 2024
Otrajā sacensību dienā Aelitas labākie lēcieni bija 69,5 metri pirmajā lēcienā un 74,0 metri otrajā lēcienā. Ar šiem rezultātiem viņa atkal ieņēma 16. vietu​.

Sezonas kopvērtējums un nākotnes perspektīvas

Pēc desmit sacensībām, kas norisinājās šajā sezonā, Aelita Krasiļščikova FIS Interkontinentālā kausa kopvērtējumā ieņem 62. vietu. Šis rezultāts sniedz pozitīvu pamatu nākotnes sacensībām, un pieredze, kas gūta šajās sacensībās, būs nozīmīgs faktors viņas turpmākajā karjerā. Dalība ICOC turnīros ir nozīmīgs solis viņas izaugsmē, kas ļauj plānot vēl augstākus sasniegumus nākotnē​.

Vēsturiskais notikums Latvijas sportam

Aelitas starts ICOC ir nozīmīgs pavērsiens Latvijas sporta vēsturē, jo pirms šīm sacensībām Latvijai nebija pārstāvju, kas būtu ieguvuši FIS Kontinentālā kausa punktus. Tas apliecina Latvijas sportistu spējas un ambīcijas sevi pierādīt pasaules līmenī. Tramplīnlēkšana kā sporta veids Latvijā attīstās, un šādi sasniegumi ir solis uz priekšu gan sportistu sagatavošanā, gan sporta popularizēšanā valstī​.

Kontaktinformācija: Biedrība Ogres Zemeļu divcīņas klubs OZDK
E-pasts: [email protected]
Tālrunis: +371 22329345

DSC_0484.JPG

DSC_0933.JPG

DSC_0939.JPG

DSC_0352.JPG

DSC_0414.JPG

DSC_0905.JPG

DSC_0911.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv